В Международния ден в памет на жертвите на Холокоста от ПП

...
В Международния ден в памет на жертвите на Холокоста от ПП
Коментари Харесай

Републиканци за България се прекланят пред паметта на жертвите на Холокоста

В Международния ден в памет на жертвите на Холокоста от Политическа партия „ Републиканци за България “ се прекланяме пред паметта на милионите евреи изгубили живота си в премеждия и тъга.

На 27 януари 1945 година Съветските войски освобождават арестуваните в концлагера Освиенцим – най-големият концлагер в интервала от 1940 до 1945 година, основан от немските нацисти към град Освиенцим (Аушвиц) до Краков.

В него гибелта си намират към 6 милиона души – умъртвени или починали от апетит и заболявания най-вече евреи, както и други преследвани групи от нацистите и техните колаборационисти.

С резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации от 1 ноември 2005 година датата 27 януари е оповестена за Международен ден в памет на жертвите на Холокоста.

Трябва да пазим загатна за жертвите на Холокоста.

Днес повече от всеки път е належащо да си дадем сметка от какво значение са мирът и демокрацията, спомняйки си за хилядите почтени хора изгубили живота си, заради липса на това да има кой да отбрани правата им.

Да помним предишното, да се учим от грешките и в никакъв случай да не ги позволяваме, а да се борим и отстояваме правата си, това е задачата, която през днешния ден стои пред нас.

Да помним и да се гордеем с това, че българи съумяват да спасят над 48 000 български евреи от лагерите на гибелта.

Прекланяме се пред починалите почтени евреи, както и пред жертвата на депортираните над 11 000 от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, по време на Втората международна война.

Подобен гнет в никакъв случай не трябва да се повтаря в актуалния ни свят.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР